Program GROHE GIVE

Podpora mladých talentů

Program GIVE poskytuje mladým instalatérům dobrý základ pro úspěšný start jejich kariéry

• GROHE podporuje příležitosti pro mladé talenty v sanitárním průmyslu
• Program GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education) poskytuje mladým instalatérům dobrý základ pro úspěšný start jejich kariéry
• Jako globální průmyslový partner WorldSkills International a prémiový partner WorldSkills Europe značka GROHE podporuje řemesla a školení

Sanitární průmysl se celosvětově potýká s problémy při získávání mladých talentů na volná pracovní místa. Zatímco poptávka po instalatérech roste, počet lidí, kteří se věnují této profesní dráze, stále klesá. Vzhledem k tomu, že kvalifikovaní odborníci stárnou a odcházejí do důchodu, potřebuje průmysl mladé lidi, kteří by tyto nově uvolněné pozice obsadili. Společnost GROHE, jedna z předních světových značek kompletních koupelnových řešení a kuchyňského vybavení, řeší tento problém dvojím přístupem: Poskytuje mladým odborníkům co nejlepší vzdělání a přispívá ke změně vnímání instalatérské profese.

GIVE: využití školení a vzdělávání

Jedním ze stavebních kamenů snahy značky čelit nedostatku kvalifikované pracovní síly v sanitárním průmyslu je program GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education). Program GIVE pomůže školám vyučovat pomocí moderního vybavení, vzdělávacích materiálů a písemných zkoušek sestavených podle aktuálních průmyslových standardů.
Značka již spolupracuje s téměř 70 školami v regionu EMENA a chce oslovit až 5 000 studentů ročně. Dalšími cíli je nadchnout pro tuto profesi více žen a podpořit mladé lidi ze znevýhodněných komunit, aby získali dobré vyhlídky do budoucna.

„Na projektu GIVE je skvělé to, že studenti mohou využívat naše rozsáhlé odborné znalosti. I po absolvování školení jim budeme pomáhat v rámci naší iniciativy CARE – kariérního poradenství a náboru zaměstnanců. To jim umožní získat pracovní zkušenosti u některého z našich průmyslových partnerů nebo dokonce pracovní místo v místním podniku v jejich regionu,“ řekl Chris Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA.

Spojení sil s WorldSkills

Dalšími milníky v péči o instalatérské profese a zvyšování počtu kvalifikovaných pracovníků jsou partnerství s WorldSkills International a WorldSkills Europe. Jedná se o celosvětovou platformu pro zviditelnění a uznání kvalifikovaných odborníků. Součástí této spolupráce je podpora soutěží v oblasti instalatérství a topenářství na veletrzích EuroSkills 2023 v Gdaňsku a WorldSkills Lyon 2024. Kromě podpory řemesel a odborné přípravy se partnerství zaměřuje na zvyšování povědomí o vlivu, který mohou mít kvalifikovaní odborníci na současnost a udržitelnou budoucnost. Společně s celosvětovou komunitou partnerů z oblasti průmyslu, vzdělávání a státní správy podporuje společnost GROHE zlepšování schopností, postavení a ekonomických vyhlídek mladých lidí.

„Partnerství s WorldSkills International a WorldSkills Europe nám umožňuje oslovit talenty. Prostřednictvím soutěží a propagačních aktivit je chceme inspirovat k tomu, aby si vypěstovali vášeň pro dovednosti a usilovali o dokonalost,“ řekl Timo Kurz, Leader GIVE Program and WorldSkills, LIXIL EMENA.

Multimédia / Ke stažení

Níže naleznete fotografie a další materiály ke stažení.

Tereza Špirochová

Senior PR konzultant, PR agency Neopublic